Wereld Chimpansee dag 2021

Wereld Chimpansee dag 2021
03/07/2021 Webmaster

world chimp day logo july 2019Van 10 t/m 14 juli is het Jane Goodall Instituut aanwezig in de Plantentuin te Meise om Wereld Chimpanzee Dag te vieren. De fondsen die worden opgehaald komen ten goede aan het Chimp Eden opvangcentrum in Zuid Afrika, waar 33 chimpansees een veilig thuis hebben gevonden. Dit centrum is grotendeels afhankelijk van eco-tourisme, wat al een jaar stil ligt door de pandemie. De financiële reserves zijn aan het opdrogen dus om voor de verzorging van de chimpansees in te kunnen staan, zijn er dringend fondsen nodig!

Op het Pachthof zal een installatie komen te staan waarop mensen met een fiets/hometrainer de batterij van hun telefoon kunnen opladen. Hier zal een donatie voor worden gevraagd. Tevens kunnen er symbolisch chimpanzees worden geadopteerd, en wat spullen en boeken van het Jane Goodall Instituut kunnen kopen.

De stand word bemand door vrijwilligers van het Jane Goodall Instituut Belgie. Een gedeelte van de verkochte tickets op 14 juli zal door de Plantentuin worden geschonken aan JGI.