Wereld Chimpansee Dag – 14 Juli 2019

Wereld Chimpansee Dag – 14 Juli 2019
07/07/2019 Webmaster
Om chimpansees als unieke en fundamenteel belangrijke wezens te vieren en onze gemeenschappelijke kennis over deze naaste verwanten te vergroten, bundelt een groep organisaties haar krachten voor de tweede Wereld Chimpansee Dag op 14 juli 2019!

Wereld Chimpansee Dag (WCD) is een dag om het bestaan van deze ongelooflijke wezens te vieren en een gelegenheid om het bewustzijn over het cruciale belang van wereldwijde deelname aan hun zorg, bescherming en instandhouding in het wild en in gevangenschap te versterken.

 

Doelen van Wereld Chimpansee Dag:

  • Onze naaste verwant in het dierenrijk vieren;
  • Inzichten delen en actie stimuleren door een wereldwijd publiek te informeren over hun uniciteit, belang en overeenkomsten met mensen;
  • Voorlichten over de bedreigingen waarmee de chimpansees in het wild worden geconfronteerd, waaronder het verlies van leefgebied, ziektes, en de handel in wilde dieren, en de juiste zorg promoten voor dieren die in gevangenschap leven.
Dr. Goodall roept VOORVECHTERS VAN CHIMPANSEES op om deel te nemen aan de viering ↴

Doe mee met het vieren van de Wereld Chimpansee Dag op 14 juli 2019!

Wilt je meer weten over wat je kunt doen?
Bezoek de officiële website: worldchimpanzeeday.org


 

Het eerste wat je kunt doen is een beschermer van een chimpansee worden!

Met jouw hulp zullen onze wees chimpansees de zorg ontvangen die ze nodig hebben om te groeien en te floreren in een omgeving waar ze de rest van hun leven zullen worden beschermd.