Dag van de vrede

Festiviteiten in Brussel

Jane als VN Boodschapper van de Vrede

In april 2002 kreeg Dr. Jane Goodall de prestigieuze eer om tot VN Boodschapper van de Vrede benoemd te worden voor haar werk met het Roots & Shootsprogramma. Wereldwijd toonden Roots & Shootsgroepen hun toewijding aan het creëren van een beter leven voor mens, dier en milieu en zo aan het bijdragen tot een betere wereld.

Jane“Elk jaar wordt houdt de VN op 21 september de Internationale Dag van de Vrede. Mensen van over heel de wereld drukken dan hun verlangen naar vrede uit. Opdat de meerderheid van de Roots & Shootsgroepen en JGI-vrienden zou kunnen meedoen, heb ik ervoor gekozen om de “Roots & Shoots Dag van de Vrede” eind september te houden ter ondersteuning van de inspanningen die de Verenigde Naties leveren. Ik hoop dat jij en je vrienden en familie overal ter wereld Vredesduiven zullen laten vliegen en het verlangen naar vrede in de menselijke geest zullen vieren! De Reuze Vredesduiven die jong en oud in steden, gemeenten en dorpen her en der laat vliegen zijn een symbool en viering van de vrede en het vredeswerk. Vorig jaar vlogen er vredesduiven in steden en landen over de hele wereld. In 2013 hopen we om de duiven nogmaals wereldwijd te zien uitvliegen. Met deze nederige creaties gemaakt uit gerecycleerde materialen herinneren we iedereen eraan dat vrede mogelijk is. We vieren al het vrije en nobele in de menselijke geest. En we vieren alles wat zoveel mensen doorheen het jaar hebben gedaan en volgend jaar zullen doen om een betere wereld te creëren. Doe met ons mee in september. Jouw deelname zal zo veel voor mij betekenen. Samen zullen de vrede binnenin onszelf vieren, de vrede binnen onze gemeenschap en de vrede over de hele wereld!”

Liefs, Dr. Jane”

Reuze Vredesduifcampagne op de Internationale Dag van de Vrede

Elk jaar vieren de Roots & Shootsgroepen van Jane Goodall over de hele wereld de vrede en laten ze in september hun Reuze Vredesduiven “vliegen”. In België laten we eind oktober ook een Reuze Vredesduif vliegen op de jaarlijkse VN Dag. Op deze dag komen alle Belgische Roots &Shootsgroepen samen op de Grote Markt in het centrum van Brussel.

Hoe dragen wij bij tot de vrede?
  • Je kan je inschrijven en deel uitmaken van de globale vlucht van de Vredesduiven in september.
  • Je kan je inschrijven en ons vergezellen op de Reuze Vredesduifparade op de VN Dag op de Grote Markt in Brussel eind oktober.
  • Je kan je eigen Vredesduif maken.
   make a doveDownload hier de instructies om je eigen Reuze Vredesduif te maken.
   Download de instructies om een kleine vredesduif te maken hier

Foto credit: (banner) Fernando Turmo/JGI