QiGreen Project

Roots & Shoots (R&S) is een wereldwijd actieprogramma voor jongeren, opgericht door Dr. Jane Goodall in 1991. Het programma heeft als doel jonge mensen te inspireren, hen aan te moedigen om hun passies te volgen en om samen in actie te komen en actoren voor verandering te worden die onze wereld nodig heeft. JGI België heeft financiering ontvangen van de QiGreen Foundation om Roots & Shoots activiteiten voor een periode van 2 jaar in België uit te voeren.

De missie van het Roots & Shoots programma is om het leven van dieren, mensen en het milieu (APE) te verbeteren door verschillende activiteiten aan te bieden om jongeren te stimuleren een positieve impact op de planeet te hebben. We werken nauw samen met vrijwilligers, scholen en jeugdbewegingen om dit project uit te voeren. De verschillende activiteiten zijn gericht op het respecteren en beschermen van de natuur en het milieu, en vinden het hele jaar door plaats:

  • Thematische workshops met jongeren
  • Creatieve sessies in de natuur (spelletjes, gebruik van materialen uit de omgeving om weer verbinding te maken met de natuur).
  • Jeugdactiviteiten tijdens evenementen van het Jane Goodall Institute, zoals Forest in One Day en andere evenementen.
  • Recycleren voor chimpansees” (recycleren van mobiele telefoons, bewustmaking van het gebruik van grondstoffen en de impact op het milieu)
  • “Muziek voor chimpansees” (Concerten voor scholen en jongeren)
  • “Fanimal” (bewustmakingscampagne voor dierenwelzijn)

Wil je deelnemen als projectcoördinator van een groep of een aanspreekpunt worden van een school of een instelling, meld je dan hier aan.

Voor meer informatie, neem contact op met rootsandshoots@janegoodall.be.