Campagnes in België

Forest in one day

Elk jaar organiseren we een grote boomplantactie waarop mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen samenkomen om in één dag een bos te planten. Sinds 2014 hebben we in België 11 bossen en 56000 bomen en struiken geplant. Naast al onze Roots & Shootsgroepen zijn ook jullie van ganser harte uitgenodigd voor dit evenement!

Dag van de vrede

In de hele wereld vieren Jane Goodall’s Roots & Shootsgroepen de vrede en laten ieder jaar tijdens de Internationale Dag van de Vrede in september hun “Giant Peace Doves” (Reuze Vredesduiven) ‘vliegen’. In België is er een tweede gelegenheid om onze Reuze Vredesduiven te laten vliegen. Rond eind oktober, tijdens de jaarlijkse viering van de VN Dag, komen alle Belgische R&S groepen bijeen op de Grote Markt in Brussel in de ‘VN Village’.

Recycle4Chimps

Mobiele telefoons bevatten de waardevolle stof coltan. Coltan wordt vooral in Centraal Afrika en de Democratische Republiek Congo gedolven. Deze regio wordt al sinds 1998 verscheurd door conflicten die al aan minstens 4 miljoen mensen, waaronder ook heel veel kinderen, het leven gekost hebben. Iedere GSM die gerecycleerd wordt, brengt ons korter bij het einde van het geweld in de DRC en helpt ons ook de toekomst van de mensapen en hun omgeving in de regio te verzekeren. Jij kan ons helpen oude GSM’s te recycleren.

Run4chimps

Een of twee keer per jaar organiseert Jane Goodall Institute Belgium een loop ten behoeve van de weeschimpansees in Tchimpounga en om te sensibiliseren voor de bescherming van bedreigde primaten.

Foto credit: (heldenfoto) WSP/JGIB, (1ste onder banner) Audrey Froidbise/JGIB, (laatste) JGIB