Chimp kliniek in Chimp Eden

Donatiewerving Chimpanseekliniek in Chimp Eden

Chimp Eden, een safe haven voor chimps
In Zuid-Afrika, in het midden van het mooie Natuurreservaat van Umhloti, kan je sinds 2006 een toevluchtsoord voor verweesde, gekwetste en illegaal verhandelde chimpansees terugvinden: Chimp Eden. Deze safe haven voor chimps voorziet niet enkel gelegenheid voor socializatie met soortgenoten en herstel na trauma. Het brengt ook de mens dichterbij de primatenwereld door middel van educatie en eco-toerisme.

Medische controles chimpansees
Het chimpansee-opvangcentrum is een semi-natuurlijke site waar 3 verschillende groepen chimpansees verblijven en verzorgd worden. Jammer genoeg moet de derde groep voor regelmatige medische controles steeds over het terrein vervoerd worden. Hier willen we in de toekomst verandering in brengen door 2 zeecontainers van 6 meter om te bouwen tot een kliniek voor chimps. Zo kunnen medische controles op een gecontroleerde en veilige manier worden uitgevoerd.

Fondsen werving voor chimpansee kliniek in Chimp Eden
Recent ontvingen we de goedkeuring om via de Koning Boudewijnstichting fondsen te werven voor het creëren van deze chimp-kliniek in Chimp Eden. We hopen met behulp van deze giften in 2023 te kunnen starten met ons initiatief.
Giften kunnen via deze link worden overgemaakt of rechtstreeks op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met gestructureerde mededeling 623/3678/20069. Giften vanaf 40 euro, die worden overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting, geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag.

Heldenfoto: Amari te Chimp Eden in 2020, JGI Zuid-Afrika