Voorbije projecten

Jane Goodall Instituut België steunde in het verleden de volgende projecten. Wegens dringender noden in het opvangcentrum Chimp Eden in Zuid-Afrika en in het Dindefelo Natuurreservaat in Senegal heeft Jane Goodall Instituut België de langdurige steun aan het opvangcentrum Tchimpounga in 2021 stopgezet.

Het chimpansee opvangcentrum Tchimpounga

Het chimpansee revalidatie centrum Tchimpounga is het grootste chimpanseereservaat in Afrika. Deze natuurlijke omgeving is de thuis van meer dan 150 geredde chimpansees, die allen het slachtoffer waren van illegale handel of stropers.

Verwijdering van valstrikken

Het Jane Goodall Institute heeft een team bestaande uit Oegandese spoorzoekers voor het valstrik-verwijder programma. De taak van het valstrik-verwijder team is de hinderlagen van stropers te lokaliseren, de valstrikken te verwijderen en de gebieden waar de stropers actief zijn op een landkaart aan te duiden via een GPS-systeem.

Onderzoekscentrum Gombe Stream

Dr. Jane heeft het Onderzoekscentrum Gombe Stream opgericht in 1965 en het is sindsdien uitgegroeid tot een levend laboratorium, een thuis voor ‘s werelds meest bestudeerde chimpansees.

Foto credits: (heldenfoto) Sophie Muset / JGI Canada, (1ste) Fernando Turmo/JGI Congo, (2de) Sophie Muset/JGI Canada, (3de) Hugo van Lawick / National Geographic
Het Jane Goodall Instituut staat niet achter activiteiten als het aanraken van, omgaan met en dicht benaderen van chimpansees of andere wilde soorten. De geredde chimpansees op deze foto’s werden verzorgd door hiertoe opgeleide professionele medewerkers.