De bedrijven komen in actie: onze partner Levi’s tijdens Climate Strike Week

De bedrijven komen in actie: onze partner Levi’s tijdens Climate Strike Week
23/10/2019 Webmaster

Bij Levi Strauss & Co, sinds lang onze partner op het vlak van milieu, moedigt de directie de personeelsleden van het bedrijf aan om doorheen het jaar een verschil te maken tijdens hun vrije tijd – naast de groepen en evenementen die het bedrijf organiseert. Voltijdse medewerkers worden aangemoedigd om vijf uren betaald verlof per maand op te nemen om vrijwilligerswerk te verrichten bij een organisatie naar keuze.

Gemeenschapsdag

Elk jaar in mei viert het bedrijf ‘Gemeenschapsdag‘, een gelegenheid voor de medewerkers van Levi Strauss & Co. wereldwijd om hun kantoren eens te verlaten en vrijwilligerswerk te verrichten in de gemeenschappen waarin ze leven en werken. Bij hun recentste gemeenschapsdag schonken ze zo meer dan 16.000 diensturen aan non-profitorganisaties verspreid over de hele wereld. Medewerkers in meer dan 100 steden deden vrijwilligerswerk en staken de hele dag een handje toe bij diverse organisaties her en der.


Climate Strike Week in België

Medewerkers van Levi’s in België schaarden zich achter de jongeren en andere actievoerders die een maand geleden (in september) internationaal deelnamen aan #ClimateStrike. In tal van lokale kantoren wereldwijd werd er ook een reeks activiteiten georganiseerd over de klimaatverandering en haar impact.


Schenking van Levi Strauss & Co aan JGI Belgium dankzij vrijwilligersteam

Bovendien schenkt Levi’s voor alle inspanningen van zijn medewerkers gedurende het hele jaar ook een geldbedrag aan de organisaties. We zijn bijzonder gelukkig en dankbaar dat het Jane Goodall Instituut Belgium na de klimaatmars in Brussel, tijdens Climate Strike Week, een schenking van Levi’s mocht ontvangen dankzij het vrijwilligersteam van het bedrijf.

We zeggen van harte dank je wel en beloven dat we blijven strijden voor een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de dieren en de natuur!

We nodigen je uit om de krachten te bundelen met de medewerkers van Levi’s en bedrijven wereldwijd door zonder dralen actie te ondernemen tegen de klimaatverandering en de vele andere milieubedreigingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

Kom meer te weten over de acties die het Jane Goodall Instituut Belgium onderneemt en draag ook je steentje bij:

Fotos: Levi’s Belgium