Bomen planten in Bonheiden

Bomen planten in Bonheiden
07/02/2024 Webmaster

Op zondag 4 februari 2024 hielpen zo’n 150 mensen ons om 2.610 bomen te planten in Bonheiden. Buurtbewoners en jeugdgroepen sloten zich aan bij onze vrijwilligers om een nieuw bos te planten. Het weer stond aan onze kant, wat het planten gemakkelijker maakte en het werd een geweldige dag omringd door natuur.

We zagen veel gezinnen met jonge kinderen en ook ouderen deden mee. Alle generaties waren er en hielpen elkaar. Zo zie je maar dat er geen leeftijdsgrens staat op het behouden en herstellen van de natuur.

Een paar weken eerder organiseerden we workshops op de plaatselijke school om kinderen bewust te maken van het belang van bomen en bossen. Sommige kinderen kwamen naar het evenement. Een van de ouders vertelde hoe enthousiast haar zoon was toen hij na de workshop thuiskwam. Hij vertelde over de zuurstof die bomen geven en de noodzaak om er meer te planten. Hij was zo blij dat hij de kans kreeg om zelf een paar bomen te planten. Op het einde van de dag overhandigden we hem een certificaat voor 20 geplante bomen!

We waren ook blij dat de burgemeester van Bonheiden, Lode Van Looy, gemeenteraadslid voor milieu en natuur, Mieke Van den Brand, en de milieuambtenaar, Cynthia Berarddocco, van de partij waren.

Onze boomplantpartner De Bosgroepen zorgde voor een reeks jonge bomen, waaronder eik, hazelaar, berk en linde. Ze hadden de grond fantastisch voorbereid, wat het planten makkelijker maakte. De 2.610 bomen werden in recordtijd geplant!

Nogmaals hartelijk dank aan al onze vrijwilligers en deelnemers. Het was een bijzondere dag tussen de bomen en we hopen jullie snel weer te zien.

Wil je onze boomplantacties graag steunen?

Afbeeldingen: Lana Bauwens /JGIB