Stille veiling 2021: een belofte van hoop

Stille veiling 2021: een belofte van hoop
13/11/2021 Webmaster
  • Dit is geen verzoek voor liefdadigheid om de fauna – en dus ook de bevolking – in de Afrikaanse bossen te redden. Het is een oproep voor een collectieve investering in de toekomst en in een nalatenschap waar we fier op kunnen zijn. Er rest ons niet veel tijd. We moeten nu actie ondernemen.

    Jane GoodallStichter van het Jane Goodall Institute & VN-vredesboodschapper

De huidige pandemie heeft de wereld door elkaar geschud en heeft veel activiteiten tot stilstand gebracht. Maar wat zeker niet mag stilvallen, zijn het werk en de visie van dr. Jane Goodall. We hebben je hulp meer dan ooit nodig! De milieuactiviste en VN-vredesambassadeur nodigt je uit om via deze stille veiling haar projecten te steunen. De opbrengst van de verkoop van de tentoongestelde stukken gaat naar de werking van het Jane Goodall Institute. Wij danken alle kopers en donateurs, evenals de sponsors van de bijzondere stukken en tentoongestelde werken. Dit is, zeker in deze ongewone tijden, namelijk helemaal niet vanzelfsprekend.

De diversiteit van de tentoongestelde werken, die afkomstig zijn uit Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Spanje, is even kleurrijk, vitaal en afwisselend als de biodiversiteit in de Afrikaanse bossen die we beschermen.

Bieden is heel eenvoudig. Vanaf 18 november 19u (CET) tot 24 november 22u (CET) kunt u bieden op uw favoriete items. De hoogste bieders worden donderdag 25 november telefonisch op de hoogte gebracht en ontvangen de items vervolgens per post binnen Europa.

De volgende stukken van het Jane Goodall Institute Belgium worden geveild:

Herbebost door de specialisten van Sylva Nova, bevat deze locatie meer dan 1.800 jonge bomen, samengesteld uit een mix van soorten waaronder wintereiken, zomereiken, wilde kersen, esdoorns en haagbeuken. Deze biodiverse soorten maken het bos veerkrachtiger en sterker om de klimaatverandering en de gevolgen daarvan aan te pakken en te weerstaan.

Het gloednieuwe bos is gelegen in Saint Léger, in het zuiden van België, op slechts enkele kilometers van de grens van Luxemburg en Frankrijk. Er zal een informatiebord worden geplaatst met de gegevens van de beschermheer van het bos.

Word een held tegen klimaatverandering en adopteer je eigen bos, een unieke kans om een verschil te maken voor dieren, mensen en het milieu!
www.sylvanova.eu
reforestation
Sylva Nova
Prachtig kinderboek over een dappere kleine chimpansee die zijn angsten overwint, geschreven door de bekende Vlaamse auteur van kinderboeken Marc de Bel met illustraties van Nikola Hendrickx en voorwoord van Jane Goodall. Het boek wordt persoonlijk aan de koper geadresseerd door Jane Goodall en is medeondertekend door Marc de Bel. In het pakket zit een prachtige originele, gesigneerde, tekening van de getalenteerde Nikola Hendrickx (niet ingelijst).


kleine pan
Een prachtig, once in a lifetime, Safari pakket.
De volgende diensten zijn NIET inbegrepen in het pakket:
Internationale en lokale vluchten en visumkosten voor Tanzania
Alle items voor persoonlijk gebruik, zoals drankjes, wasserij, telefoongesprekken, fooien aan gidsen en hotelpersoneel, persoonlijke reisverzekeringen, enz.
Meer information: www.serenahotels.com

Geldig tot 31.12.2022
safari
Een gepersonaliseerd exemplaar van Dr Goodall's nieuwste boek, vertaald in het Nederlands, dat op 19 oktober 2021 is uitgekomen.

The Book of Hope
Het Terhills Hotel**** in Maasmechelen is een imposant mijngebouw in neoclassicistische barokstijl en een pronkstuk uit het industriële verleden van Maasmechelen. Het hotel is een optelsom van comfort en klasse, welverdiende rust na een goede dag wandelen. 's Ochtends geniet u van een uitgebreid ontbijt voor u weer op verkenning uitgaat. Uiteraard wordt u voorzien van een wandelkaart.

Het bezoekerscentrum van het nationale park ligt naast het Terhills hotel en is het ideale vertrekpunt voor een stevige wandeling met unieke panorama's over het nationale park. Met een tophotel en topnatuur is dit weekend de ideale kennismaking met het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige nationaal park in België. Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12.000 ha bos en heide worden beheerd en beschermd. Wandel door de uitgestrekte dennenbossen afgewisseld met paarsbloeiende heidevelden, bekijk de grote vijvers die getuigen van grind- en zandwinning, beklim hoge toppen voor prachtige vergezichten, en spot zeldzame inheemse dieren.

www.terhillshotel.com and www.nationaalparkhogekempen.be

Geldig tot 30.11.2022
National Park Hoge Kempen
Terhills hotel
Met zijn eigen cacaoplantage in Mexico en de honing van de bijen op het dak van The Chocolate Line Factory in Brugge, gaat de Belgische chocolatier Dominique Persoone terug naar de essentie. Als imker en trotse peetvader van de 'Week van de Bij' brengt Persoone het belang van bijen en hun essentiële rol als bestuivers onder de aandacht. Zijn nieuwste project is de bouw van een chocoladefabriek in het Virunga National Park voor het behoud van het park, de dieren en het helpen van de lokale bevolking.

Persoone werkt samen met de beste restaurants ter wereld. Ook staat hij in voor het leveren van chocolaatjes aan Louis Vuitton, de Belgische en Jordaanse Koninklijke familie, samenwerkingen met modeontwerper Philip Plein en hoedenmaker Stephen Jones, het creëren van een chocoladesnuffelmachine (chocolate shooter) voor The Rolling Stones tot het ontwerpen van unieke chocolaatjes voor Jaguar Landrover.
www.thechocolateline.be
chocolates
Een gepersonaliseerd exemplaar van het nieuwste boek van Dr. Goodall, vertaald in het Frans, dat op 19 oktober 2021 is uitgekomen.


le livre de lespoir
Geschenkpakket 'Jungle', bestaande uit:
- een 3in1 douche, shampoo & conditioner voor kinderen vanaf 3 jaar. De 3in1 douche en shampoo is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de gevoelige kinderhuid.
- Aloë Vera Kids Magic glinsterende tandgel, reinigt babytandjes zacht en grondig. Aloë Vera gel verzorgt het tandvlees, xylitol beschermt tegen cariës en calcium versterkt het tandglazuur. Fluoridegehalte speciaal geschikt voor kinderen. Geschikt voor kinderen van 0 - 6 jaar.

Speciaal behandelingspakket, bestaande uit:
- Aloë Vera Rapid Emergency Spray om de huid te kalmeren (bij huidirritatie zoals zonnebrand).
- Aloë Vera Moisturising Gel Concentrate bevordert de regeneratie en het herstel van de huid.
- Aloë Vera Protective Propolis Cream voor hydratatie en soepelheid in geval van huidirritaties.
De producten in het 'speciale verzorgingspakket' ondersteunen de natuurlijke regeneratie van de huid in het dagelijks leven - met maximale verzorging. De Special Care Box is het perfecte SOS verzorgingspakket voor thuis en onderweg.


De LR Aloë Vera plantages in Mexico zijn gebaseerd op een duurzame productiebenadering en leggen sterk de nadruk op respect voor dieren, mensen en het milieu. Het LR Kids Fund biedt kansen voor kansarme kinderen.
Aloë Vera
U hebt het museum bezocht, maak nu kennis met de wetenschappelijke instelling erachter! U begint met de trappen en gangen die normaal niet toegankelijk zijn voor bezoekers en ontdekt de verbazingwekkende architectuur van het gebouw. Vervolgens ziet u het kantoor van een wetenschapper en bezoekt u de depots en hun indrukwekkende collecties. U zult zien dat het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen boordevol verrassende specimens zit. De rondleidingen duren 75 minuten en zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag, van 9.30 tot 15.00 uur in het Engels, Nederlands of Frans. Het maximum aantal deelnemers is 12, en deelnemers moeten minstens 12 jaar oud zijn. De tickets zijn geldig tot oktober 2022. De route van het bezoek omvat veel trappen en smalle doorgangen en is daarom helaas ongeschikt voor bezoekers met beperkte mobiliteit.
www.naturalsciences.be


Natural History Museum
museum natuurwetenschappen
Luxe geschenkdoos met specerijen, chocolade, kruiden en fruitproducten van lokale boerencoöperaties in Afrika. Origines & Saveurs levert producten die op meer dan één niveau sensibiliseren: kwaliteit meer dan kwantiteit, vakmanschap, eco-verantwoordelijkheid en vrouwelijk ondernemerschap.
www.originesetsaveurs.be

African farmer products

Hoe werkt het?

Zaai dubbele vreugde: trakteer jezelf of je geliefden op iets bijzonders en help tegelijk de planeet te beschermen!

Deze unieke veiling, die online verloopt, is slechts toegankelijk van donderdag 18 november 19u (CET) tot woensdag 24 november 22u (CET). Je krijgt de gelegenheid om verschillende exclusieve producten en ervaringen aan te kopen ten gunste van het Jane Goodall Instituut. Zo trakteer je niet alleen jezelf, maar help je ook het milieu te beschermen: je steunt namelijk mens en dier in de projectgebieden van JGI.

Wees dus paraat op donderdag 18 november om 19u (CET)!

1. Klik op de knop “START DE VEILING”.
2. Bezoek de online galerij en ontdek al scrollend de prachtige kunstwerken en artikelen.
3. Iets gevonden dat je hart sneller doet slaan? Registreren duurt amper een minuutje.
4. Klik op „REGISTREREN“ en geef je gegevens en een persoonlijk paswoord in.
5. Nu kun je heel eenvoudig bieden en/of een gift doen. Je biedingen, persoonlijke gegevens en giften zijn alleen voor ons zichtbaar, niet voor andere deelnemers.
6. Op donderdag 25 november laten we je meteen weten of je één van de gelukkigen bent die voor een stuk het hoogste bod heeft uitgebracht

Hoe hoger je biedingen, hoe groter de kans om te winnen! Dit is een geheime veiling en het hoogste bod zal dus niet zichtbaar zijn. Een tip: een bod dat hoger ligt dan de cataloguswaarde doet je kansen toenemen.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan deze stille veiling, wensen je veel succes en zeggen alvast
DANK JE
omdat je ons helpt een verschil te maken.