Boomplantactie Gooik

Boomplantactie Gooik
22/02/2024 Webmaster

Op zaterdag 17 februari 2024 kwamen 150 mensen naar Gooik om samen met ons 2000 bomen te planten. Verschillende groepen jongeren vergezelden onze vrijwilligers om een nieuw speelbos te planten, waaronder de Gooikse chiro en de kinderen van TADAs (ToekomstAtelierDel’Avenir). We hadden geluk, de zon verwarmde ons en de omstandigheden waren perfect om te planten.

De jongeren van TADA leerden veel over het belang van het planten van bomen en de rol van biodiversiteit in het bos, vooral door het ontdekken van regenwormen. Ze staan niet vaak met hun voeten in de modder, maar ze hebben heel goed geplant en waren aan het eind trots op hun werk. We hopen dat dit hen heeft aangemoedigd om de natuur om hen heen te beschermen en er meer van te genieten door bijvoorbeeld vaker te gaan wandelen. Een paar weken daarvoor hebben we ook workshops gegeven in de plaatselijke school om de kinderen te leren over het belang van bomen en bossen. Sommige kinderen kwamen naar het evenement en waren erg enthousiast om samen met ons bomen te planten!

Onze partner voor het planten van bomen, De Bosgroepen, zorgde voor een reeks jonge bomen, waaronder eiken, hazelaars, berken en lindebomen. Ze hebben de grond prachtig voorbereid, wat het planten makkelijker maakte. Alle 2.000 bomen werden in recordtijd geplant!

Nogmaals hartelijk dank aan al onze vrijwilligers en jonge deelnemers.

We zien je graag op 17 maart in Deinze voor onze grootste boomplantdag van het seizoen!

Wil je onze inspanningen om bomen te planten steunen?

Foto’s: Céline Parralo-Risco