Luminus Forest in One Day 2023

Luminus Forest in One Day 2023
30/10/2023 Webmaster
Op 26 november wordt België een stukje groener

Op zondag 26 november planten Luminus en Jane Goodall Institute Belgium 3000 bomen in het Waalse Limbourg.

We nodigen je graag uit om tussen 10u en 16u mee te komen planten. Ervaring is niet vereist, enthousiasme (en laarzen) des te meer. Om al dat planten in goede banen te leiden, doen we beroep op Sylva Nova, echte specialisten met een hart voor bos.

Tijdens Luminus Forest in One Day kan je genieten van warme drankjes, lekkere seizoenssoep, wafels en pannenkoeken om weer op krachten te komen. Nog op het menu: kinderanimatie en workshops over bomen en biodiversiteit.

Waar planten we de bomen?

Op één dag tijd planten we 3.000 bomen op een terrein van 1,6 hectare dat 5 jaar geleden enorm hard getroffen werd door de schorskever en ondertussen braak lag. Hierbij een foto van de site waar we bomen zullen planten.

De bebossing van dit terrein zal bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering en biodiversiteitsverlies in deze regio die in 2021 enorm hard getroffen werd door de overstromingen. De strijd tegen bodemerosie is dan ook cruciaal in dit gebied langs de Vesder.

Adres: Rue Trixhes aux Rames, 4830 Limbourg

Praktisch

Voor een vlot verloop is het aantal mensen dat tegelijk aan de slag kan beperkt. Kies daarom een tijdslot om mee te komen planten.

De parkeergelegenheid is beperkt. Kom daarom bij voorkeur met de fiets of te voet.

Vergeet je warme kledij, handschoenen, laarzen of stevig schoeisel niet.

Wij zorgen voor spades.