Opbrengsten van het gala 2019

Opbrengsten van het gala 2019
23/02/2020 Webmaster
Natuurbescherming in Senegal

In Senegal ging onze bijdrage naar een onderzoeksteam van JGI Spanje met als doel veldgegevens te verzamelen en natuurbehoud te bevorderen om de westelijke chimpansees te beschermen. Deze soort wordt bedreigd door het verlies van habitat en de illegale jacht. Onze bijdrage maakte het mogelijk om 4 maanden personeelskosten te dekken en de lokale veldmedewerkers te voorzien van benodigde apparatuur, en daarnaast investeerden we in een elektrische omvormer voor de zonne-energie installatie in het Dindefelo Biological Station.

Bovendien kon het JGI-onderwijsteam in Senegal Roots & Shoots-activiteiten opzetten samen met lokale jongeren. Van het promoten van betere hygiëne tot het planten van bomen, en excursies in het reservaat. Dit alles met speciale aandacht voor de empowerment van meisjes en het behouden van wederzijds respect.

En dat is niet alles – u heeft ook bijgedragen aan de opstart van een agroforestry-programma dat zal helpen de druk op de leefomgevingen van chimpansees te verlichten en lokale gemeenschappen zal ondersteunen in hun levensonderhoud.

Namens de JGI-teams in Senegal en Spanje: bedankt!

Innovation SDG lab in Tanzania

Het Innovation lab-project is gericht op het verbeteren van onderwijs voor kinderen in armere gebieden in Afrika. In 2019 richtte Koen Timmers in samenwerking met Dr. Jane Goodall en het Roots & Shoots-programma een innovatielab op in het Jane Goodall natuurcentrum in Pugu Dar es Salaam, waar een volledige ruimte is ingericht en omgebouwd tot SDG Innovation lab. Het tweede lab opent binnenkort in Kigoma, in het Kitwe Nature Center van het Jane Goodall Instituut.

Deze Innovation Labs zorgen voor kwaliteitsonderwijs en bieden studenten gratis onderwijs over onderwerpen die verband houden met duurzame ontwikkeling. De lessen zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en voldoen aan de drie pijlers van het JGI Roots & Shoots-programma: Dieren, Mensen en de Natuur. Studenten hebben ook de mogelijkheid om wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde te studeren. Een wereldwijde gemeenschap van leraren uit meer dan 50 landen maakt dit mogelijk door het geven van online lessen via video/skype. In het SDG Lab is ook een leraar aanwezig om tijdens elke les ondersteuning te bieden.

Foto credits: (1ste drie) JGI Spain
Tekst geschreven door Sophie De Spiegeleir